onsdag 4 november 2009

Jag tvekar helt plötsligt!!

Jag vet att jag har lovat att inte prata mer om svinisen.
Och att jag bestämt att jag och mina barn inte ska vaccineras, eftersom jag känt större rädsla för biverkningarna av sprutan än för att få influensan.

Nu börjar jag tveka.
Det är ju svårt det här.
Ge mig lite för och emot argument.
Jag har försökt läsa om alltsammans men det känns ändå osäkert.
Varför har just du valt att vaccinera/inte vaccinera dig?
Jag vill ju inte att mina barn ska dö, men jag vill heller inte att de ska få en massa farliga biverkningar och börja gå baklänges.......

7 kommentarer:

Ulrika sa...

Jag bestämde mig också för att inte vaccinera mig först.

Men nu har jag bestämt mig för det motsatta.
Mycket pga Maken, som är väldigt orolig av sig.
Sen har jag allvarligt sjuka i min bekantskapskrets och vill inte ge dom nåt elände.

Jag är fortfarande tveksam.
Tillhör ingen riskgrupp förutom rejält överviktig, vilket räknas som riskgrupp av vissa instanser.

Nå, ännu finns inget vaccin att få här, det är slut. Så till veckan blir det väl att gå dit och köa..

Anonym sa...

Hej hittade hit via en annan blogg. Har samma dilemma som dig! Har också bestämt mig för att inte vaccinera varken barnen 4,5 & 7 år mig själv eller maken, (han väljer ju visserligen själv) ha ha... Varför tvekar vi då? Jo, dom som "hittat på" och "kokat ihop" vaccinet fråntar sig allt ansvar av eventuella biefekter... (Sen är det ju en sådan massproduktion) Känns som att det säger det mesta för oss i vår familj ialla fall. Sen är det ju sånna som dött också, men dom har ju faktiskt inte varit helt friska innan utan varit i riskgruppen. Nu kommer vi väl få den hela högen här hemma bara för det... Men ja tänker som du att man vill ju inte att dom skall dö, men blir dom sjuka så dör dom ju inte på sekunden heller. Fasen.... det kommer alltid vara någon som säger vad var det jag sa. Men det känns som att flesta runt omkring vaccinerar. Eller hur känner inte du så? Ska man vaccinera sig mot alla sjukdommar tillslut, hur reagerar kroppen då? Ja, jag tror att vi håller fast vid vårt beslut... men helt säker är jag inte. Kram och Lycka till

Anna sa...

Ulrika,jag tror också att jag hade varit mer säker på att ta sprutan om jag hade personer i riskgruppen runt omkring mig och det är väl det som är tanken med massvaccinering. Men det är så svårt att bestämma sig. Just nu känns det som jag är rädd för vaccinet mer än sjukan, samtidigt vill jag inte att mina barn ska dö av influensan. Det känns som en chansning vad jag än väljer.
Anonym, du har slagit huvdet på spiken. Precis så tänker jag också......Vad tusan gör man.

Moniq sa...

Satt o kollade på ett debattprogram förra veckan där halva gruppen var för o halva emot vaccinering..starka argument från båda håll o jag blev mer förvirrad än klok av det..Jag kan inte riktigt precisera varför jag väljer att vaccinera både mig o E..det valet har jag tagit och det känns bara helt rätt för mig..över två milj svenskar har redan vaccinerat sig o det har tagit slut på många håll så när det blir av det vet jag ju inte..jag tror att biverkningarna är så mycket lindrigare än o man skulle bli sjuk..
/ Monica som är hemma med en sjuk son...med influensasymptom..Hmmmm

Anna sa...

Moniq,skönt att du känner dig säker på ditt val. Det är just osäkerheten som är så jobbig. Jag har varit så säker hela tiden på att jag inte vill utsätta mina barn för mer gifter än nödvändigt. Men som sagt, nu tvekar jag.

Anonym sa...

Har inte vaccinerat mig för influensa förut. Men den här gången får det bli så. Det här räknas ju som pandemi, så för smittspridningens skull gör jag det.

Om jag inte hinner få den innan, för det verkar som om det dröjer ett tag innan "vi utanför riskgruppen" får ta sprutan... ;)

Anonym sa...

lart mycket